etusivu toimitus yhteys

3. toukokuuta 2013

Kakkosten matka 2013 - salaisuudet paljastuvat

Huom! Kuvat suurenevat klikkaamalla! Ilmoita, jos haluat kuvasi poistettavan!

Lyseon kakkosluokkalaisten matka Helsinkiin ja Tukholmaan järjestettiin 24.-26.4. kolmannenkymmenennen kerran. Kyse oli siis juhlaristeilystä, ja meno oli sen mukaista.

Aivan perinteisesti matkallelähtijät saapuivat ajoissa ennen aamukuutta linja-autoille, ja matkanteko aloitettiin ainakin bussin numero kolme osalta jopa etuajassa.

Näin eteni matka odottavissa tunnelmissa

Eväisiin käytiin käsiksi vasta Heinolassa

Helsinkiin saavuttiin reilusti etuajassa

Varsin virkeät lyseolaiset saapuivat parin tauon jälkeen Senaatintorille reilusti etuajassa. Helsingin yliopiston keskustakampuksen puupenkeillä itse yliopiston ja sen Karjalaisen Osakunnan esittely sujui henkisesti hyvin, fyysisesti hieman kärsien, mutta mitäpä pienistä. Luppoaikaa jäi reilusti ja osa suuntasi shoppailemaan, toiset kaupunkikävelylle itsestä riippumattomista syistä.

Oikean oven löytyminen tuotti jonkinasteista tuskaa

Siitä se sitten lähti, se kaupunkikävely

Kaupunkikävelyllä tuli mutkia matkaan

Tuli myös joku laiva vastaan

Kun lähdön aika Senaatintorilta kohti Olympiaterminaalia koitti kello 15.30, olivat kaikki jo asemissaan busseissa, ja kello oli varsin lähellä puolta vielä laivaan noustessakin. Silja Symphony vastaanotti nälkäiset lyseolaiset muutaman hyttiporukan ryhmissä valvojiensa johdolla. Vilken tur, jos juuri Sinut haluttiin tarkistaa henkilökohtaisesti tullissa. Iäisesti olen kiitollinen siitä, että miun juuri avattu vesipullo jäi satamaan. Nyyh.


Linja-autot odottamassa lyseolaisten paluuta

Promenadella näytti tältä

Puitteet näyttivät keskimäärin tältä

17.00 oli aika sanoa bon voyage. Mutta sitä tärkeämpää oli, että buffet aukesi samana ajankohtana. Juhlapukeutuneet lyseolaiset suorittivat sivistynyttä ruokailua katkarapujen johdolla. Tarjolla oli myös asiantuntevaa opastusta ja pöytiintarjoilua. Muistakaa sitruuna!

Katkarapuja pöytiintarjoiltuna

Näin syödään iloisin mielin

Puheenvuorojakin oli ja laulua

Öh

Ruoan jälkeen loppuilta oli vapaata ohjelmaa, tosin siihen vapaaseen ohjelmaan sisältyi osuus "karaoke, jossa kaikki ovat paikalla". Vapaudu siinä sitten.

Karaoke alkoi pitkän odotuksen jälkeen 21.30, ja pian tämän jälkeen kaikki lauluvuorot olivatkin jo varattuja.

Villi meno vai mikä se nyt oli

Promenade niin kuin se karaokesta poistuvalle näyttäytyy

Otetaan järkevä kuva

Järkevän kuvan otto melkein onnistui

Ohjeistukset  lauluun löytyivät seiniltä

Hyvin menee mutta menköön

Tunnelma tosin räjähti vasta kun Abba alkoi soida parin kappaleen jälkeen, ja opettajakööri suorastaan ryntäsi tanssilattialle. Tätä seurasi automaattisesti myös tanssahtelevien kakkosluokkalaisten määrän erittäin huomattava nousu.



Tosin mitä luultavimmin tunnelman huippukohta oli Pohjois-Karjalan kajahtaessa ilmoille, kun rakkaat opettajamme suorittivat ryhmälaulua. Hauskaa oli sekä oppilailla että opettajilla, tosin ehkä hieman eri syistä.

Opettajat antoivat laulunäytettä

Tanssilattialla oli usein varsin täyttä

Tätäkin sai kuunnella

Tsing-tsing-tsingis-khan

Myös tanssinäyte saatiin

Ensimmäisenä iltana aika lailla kaikki laskeutuivat yöpuulle hytteihinsä ajoissa ennen kello kahta. Tosin aamuvirkeyttä sekään tuskin toi kellekään - olihan sen päivän aamuna herätty jo epäinhimilliseen aikaan.

Tuskaisen heräämisen ja vähemmän tuskaisen aamiaisen jälkeen laiva lipui jo kohti Värtania. Landstigning på däck sju, ja kaikki olivatkin hujauksessa jo terminaalin ulkopuolella. Bussejammekaan ei tarvinnut pitkään vartoa. Pieni rundtur Tukholmassa ruotsinkielisen oppaan johdolla sujui joidenkin osalta varsin unisissa tunnelmissa. Totaalisia ymmärrysongelmia ja ärsyyntymisiäkin oli ollut, surullista. :(

Strömgatan

Siinä sitä vettä kun kerran kyse on Tukholmasta

Även buss

Kun bussit omine aikoineen saapuivat Strömgatanille kuninkaanlinnan kupeeseen, suuntasi suurin osa Kungsträdgårdenin läpi kohti NK:ta ja muita hömpötyksiä. Opettajat olivat suorastaan pöyristyneitä ja suruissaan kirsikkapuiden kukkimattomuudesta. Myös kirkkaanvihreä nurmi osoittautui muoviseksi. Vad hemskt! Vad synd! 

Kirsikoita onko noita

Ei

Näin luonnollinen nurmikko löytyi Kungsträdgårdenista
Kungsträdgårdenista löytyi myös tällainen

Maan alla oli aamupäivästä hiljaista

Sergelin tori näytti silloin tältä

Laivan kannella harmaalla alueella ja Lidingöbanan tuolla

Paluukyydit laivalle lähtivät kello 13, 14 ja 15. Kaikki ehtivät kyytin, tosin joidenkin nimeltämainitsemattomien henkilöiden kohdalla saattoi muutamia sydämenlyöntejä jäädä välistä.

Paluumatka sujui varsin samanlaisissa tunnelmissa kuin edellisilta, tosin tämä kesti keskimäärin pidempään ja oli silminnähden sekavampi. Siitäkin selvittiin silti hyvin, eikä kukaan tippunut yli laidan. Positiivinen ajattelu!

Suuri joukko lyseolaisia jätti hytteihin saapumisen aina kello kolmeen asti. Hyvä oli oppilaan saapua opettajien kunniakujassa ja otsalampun valossa 8600-käytävälle. Se jäi tosin mysteeriksi, tarvitsiko ketään käydä etsimässä kolmen jälkeen.

Tosin oli myös hyttejä, joissa oppilaat olivat kiltisti paikalla ennen nukkumaanmenoaikaa, mutta valvoja oli kadoksissa... virkaintoisemmat opettajat (=käytäväpäivystys) suhtautuivat asiaan kuitenkin lähinnä huvittuneesti.

Jotakin hyvin kummallista

Keli oli kirkas

Kuukin loimotti Maarianhaminassa

Esiintyjät Midnight Show'ssa

Esiintyjät Midnight Show'ssa

Diskossa tanssi meni äärimmilleen

Tanssinopetusta

Tanssijat jollakin tasolla hullaantuivat esiintyjästä

Meno sen kun muuttui villimmäksi aamua kohti mennessä

Paluupäivän aamu sujui varsin hiljaisissa tunnelmissa, aamiainen tosin näytti maittavan. Bussissa hiljaisuus oli sanoinkuvaamaton verrattuna lähtöpäivän aamuun.

Onneksi paluupäivä oli perjantai.

Tältä näytti hyttikäytävällä perjantaiaamuna

Erittäin suuri määrä kuva- ja videomateriaalia jääköön julkaisematta.

2 kommenttia:

  1. Luppoaikaa jäi reilusti ja osa suuntasi shoppailemaan, toiset kaupunkikävelylle itsestä riippumattomista syistä. - justjoo:D mut hei kiva teksti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä lyseon virallisessa blogissa katsos henkilökohtaisuuksiin mennä, korkeintaan vähän vihjaillaan ;)

      ja kiitoksia kommentistasi! :) juttuja eri aiheista on tulossa lähiaikoina enemmänkin, kannattaa käydä kurkkimassa silloin tällöin!

      Poista

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!