etusivu toimitus yhteys

23. joulukuuta 2015

Lyytin joulukalenteri 2015: Luukku 23

Joulu alkaa olla jo todella lähellä, jos joku ei ole sitä vielä sattunut huomaamaan. Joulufiilikseni kiireen ja huonon sään takia on tosin välillä ollut hiukan koitoksella, joten ajattelin listata muutaman pienen asian, jotka minulle ovat luoneet joulun tunnelmaa kuluvan joulukuun aikana. Välillä kamalan kuraisen kelin ja harmaan tunnelman yrittäessä musertaa joulufiilistänii nämä pienet asiat ovat eheyttäneet joulumieltäni ja saaneet minut tunnelmoimaan.Joulukalenteri
Minulla ei ole moneen vuoteen ollut joulukalenteria, mutta tänä vuonna päätin sellaisen hankkia. Kalenteri ja sen vähenevät avaamattomat luukut konkretisoivat sen, kuinka lähellä joulu todella on!


Joulukortit
Ystäviltä, sukulaisilta ja läheisiltä saadut joulukortit ja muut jouluiset terveiset lämmittävät mieltä ja koristavat keittiön ovenkarmeja, jonne me keräämme joulun ajaksi kaikki kortit. Kortin lähettämisessä ja saamisessa on jotain sitä oikeaa tunnelmaa, jotain syvempää kuin tekstiviestissä, jossa lukee tuttu fraasi.


Jouluherkut
Muun muassa areenan joulumarkkinoilta ostetut mantelit sekä itse tehdyt riisisuklaakeksit kuuluvat minun jouluuni. Vaikkakin niihin ei kunnolla pääse käsiksi kuin vasta itse juhlapäivänä, on niiden ostaminen ja leipominen muistuttanut lähestyvästä joulusta. Huomenna vihdoin suut makiaks!

Joululahjat
Lahjojen hankkiminen, paketoiminen ja vaihtaminen! Mitäpä sitä enempää selittelemään, kyllä te tiedätte :)


Joulun tuoksu
Vasta tänä vuonna tajusin, kuinka vahvasti hyasintti ja sen levittämä tuoksu olohuoneessamme tuo minulle joulufiilistä. 

Joululaulut
Joulubiisejä tupataan soittamaan kaupoissa ja kahviloissa joulukuun aikana niin paljon, että joskus ihmettelen, kuinka työntekijät pysyvät järjissään. Kaikesta ylisoitosta huolimatta fakta on se, että joululaulut tuovat joulumieltä. Itse olen pyrkinyt kuuntelemaan myös vähemmän tunnettuja lauluja sekä joidenkin artistien omaperäisiä versioita vanhoista tutuista kappaleista.Omanlaisensa tunnelman vanhaan puiseen taloomme tuo myös pianon pimputus, joka silloin tällöin raikaa alakerrassa.

Jouluvalot
Valot sekä ulkona että sisällä tuovat paljon tunnelmaa pimeyden keskelle. Varsinkin kuusen oksille kaikkien ihanien koristeiden sekaan aseteltavat kynttilälamput valaisevat minun jouluani. Kuusen koristelua odotellessa tyydyn tuijottelemaan pianon päällä lepäävää valojen helminauhaa.Toivotan kaikille ihanaa joulun aikaa ja rentouttavaa lomaa! Nauttikaa huomisesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!