etusivu toimitus yhteys

15. marraskuuta 2015

Viva la Barcelona!
Aurinkoiset päivät, lämmin meri, suolaiset hiukset ja tummat, vilkkaat illat ovat asioita, jotka tulevat ensimmäisten joukossa mieleen lyseon Euroopan kulttuurit -kurssin matkasta Barcelonaan. Kauan ennen auringonnousua lastasimme laukkumme linja-autoon syyskuisena perjantaina 25.9.2015 emmekä tienneet, mihin mahtavaan reissuun olimmekaan lähdössä. Muutaman tunnin yöunet painoivat silmissä mutta eivät mielessä.

Kun bussilla ajaa huristelimme lentokeltältä kohti hotellia, tuntui siltä kuin olisi astunut maailmaan, jonka värikylläisyyttä on nostettu monta pykälää. Kaduilla oli paljon erilaista väkeä eikä kenelläkään näyttänyt olevan kiire minnekään. Tupaten täydet metrot ja hikiset metroasemat tulivat tutuiksi niinä neljänä päivänä, jolloin naurettiin, syötiin hyvin ja nukuttiin liian vähän. Mutta kuinkas univelka olisi menoa haitannut, kun aurinko porotti ja joka päivä oli edessä uusi suuri seikkailu - paljon koimme mutta paljon jäi myös kokematta. Barcelonassa olisimme viihtyneet vielä ainakin tupla-ajan, mutta jalat olisivat tarvinneet lepopäivän ennen sitä!

Väsyneinä lähdimme ja väsyneinä saavuimme, mutta vaikka alkava ensimmäisen jakson koeviikko näytti vähintäänkin masentavalta ja seuraavan päivän koe jokseenkin tuhoon tuomitulta, oli palatessa miljoona muistoa mukana. Ehkä Barcelonan aurinko säilyisi naurussa talven yli ensi kesään.

Kiitos hirmuisesti kaikille viidellekymmenelle matkaan lähtijälle ja mahtaville opettajille Annelle, Hannelelle, Mallalle ja Pamille! Lähtisin uudestaan vaikka huomenna.

(Sanna kirjotti ja Mari otti kuvat.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!