etusivu toimitus yhteys

14. elokuuta 2013

Elämänhallintaa ja polttavia kysymyksiä - ministeri Stubb Lyseolla!

Ilmapiiri koulussamme on jännittynyt. Uteliaat oppilaat kurkistelevat nurkkien takaa nähdäkseen ruokalaamme lounaalle saapuneen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin...
     
Yläsaliin on kokoontunut suuri joukko koulumme opiskelijoita ja seinää koristaa suurin kirjaimin "Tervetuloa Lyseon lukioon, Alex!". Reksi-Pete avaa keskustelutilaisuuden ojentamalla Alexander Stubbille Lyseossa on sykettä -pelipaidan. Stubb naurattaa yleisöä jo heti alkuun kysymällä "Voiksmä aloittaa riisuuntumalla?" ja pukee uuden paidan päälle - kuitenkaan riisuuntumatta kokonaan.

Kouluvierailu on ministerille jo 116. sitten vuoden 2004. Monelle keskustelutilaisuuden teema tuli yllätyksenä, sillä ministerin vierailusta odottaa helposti politiikkapainotteista. Stubb lähestyi opiskelijoita Body & Mind -aiheella. Mielen ja kehonhallinnan edellytyksinä hän painotti mielen kehittämistä keskustelun, kuuntelun, lukemisen ja kirjoittamisen avulla. Stubb huomauttaa, ettemme me käy koulua oppiaksemme asioita ulkoa vaan oppiaksemme ajattelemaan oikein.

Stubb tuo esille myös esimerkkejä omasta elämästään huomauttamalla lukioaikaisten kiinnostusten kohteidensa painottuneen urheiluun, tyttöihin ja keskiolueeseen. 

"Kehon ulkonäöllä ei mitään väliä, kunhan se tuntuu hyvältä"

 

Stubbin mukaan kolme kehonhallinnan pääpilaria ovat 
1) uni
2) ruoka
3) liikkuminen.

Hän kertoo olevansa yksi niistä, jotka tarvitsevat etenkin kunnon yöunia. "Kahdeksan tunnin miehiä", kuten hän itse asian ilmaisee.

Kolme kehonhallinnan vihollista ovat puolestaan
1) tuoli
2) tietokone
3) televisio.

Opiskelijoiden vuoro

 

Viimeisen puolituntisen aikana koulumme opiskelijat saivat mahdollisuudet jututtaa ministeri Stubbia. Kysymyksiä tuli runsaasti ja keskustelu oli rentoa. Tunnolliset opiskelijamme yrittivät puhutella häntä hienotunteisesti arvoisana ministerinä, mutta tässä kohtaa vierailijamme lausui keskustelutilaisuuden ainoan jyrkän käskyn: "Se on vaan Alex."

Puheensorinan keskyttää matala ääni, joka huomauttaa Stubbilla olevan jo kiire tapaamiseen pääministerin kanssa.

"Pääministeriä ei tohdi suututtaa."












muualla netissä:

Ilta-Sanomien uutinen

Alexander Stubbin twitter-päivitys

teksti Emmi Kokkonen
kuvat Ville Leppänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!