Joulupiparkakut
3/4 dl siirappia1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
250 g voita
2 dl sokeria
1 muna
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Kiehauta siirappi ja mausteet.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vaahtoon lämmin siirappiseos ja muna.
Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan huolellisesti sekoittaen.
Laita taikina-astia peitettynä yön yli jääkaappiin.
Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista.
Kauli taikina noin neljässä erässä 2 mm:n paksuiseksi levyksi ja ota muotilla piparkakkuja.
Paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi. (Palavat herkästi, joten parasta leipoa ensin kaikki valmiiksi ja sitten keskittyä vahtimaan paistumista.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!