etusivu toimitus yhteys

15. joulukuuta 2014

Viidestoista luukku!

 Joulupipareiden leipominen on kiitollista puuhaa. Taikina maistuu ihanalle ja paistettaessa keittiöön tulvii jouluinen tuoksu. Koristellut piparit voi laittaa kuuseen koristeiksi tai antaa lahjoiksi. Tässä on helppo pipariohje, jota voit kokeilla perheesi tai kavereidesi kanssa joulumusiikkia kuunnellen!

Joulupiparkakut

3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa

250 g voita
2 dl sokeria
1 muna

6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi ja mausteet.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vaahtoon lämmin siirappiseos ja muna.
Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan huolellisesti sekoittaen.
Laita taikina-astia peitettynä yön yli jääkaappiin.
Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista.
Kauli taikina noin neljässä erässä 2 mm:n paksuiseksi levyksi ja ota muotilla piparkakkuja.
Paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi. (Palavat herkästi, joten parasta leipoa ensin kaikki valmiiksi ja sitten keskittyä vahtimaan paistumista.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!