etusivu toimitus yhteys

21. huhtikuuta 2013

Summer of your life

Lumet sulavat kovaa vauhtia, kesä on vihdoin tulossa. Mutta mitä ihmettä teetkään kesällä? Onko sinulla suunnitelmissa viettää koko kesä sateisessa Suomessa, taas kerran? Haluaisitko kokea jotain muuta, mennä ulkomaille ilman vanhempiasi? Vai haluaisitko kenties päntätä tuleviin ylioppilaskirjoituksiin jossain muualla kuin Suomei essa? Sinulla on mahdollisuus tehdä jotain unohtumatonta ensi kesänä; voit lähteä kielimatkalle EF:än kanssa!


Kielimatkalla opiskelet kieltä luokkahuoneessa ja pääset käyttämään sitä luokan ulkopuolella. EF:n oma Action Learning - opetusmenetelmä lähtee periaatteesta, että opit nopeammin kun opiskelu on hauskaa!  EF:ällä on tarjolla englannin, ranskan, espanjan, saksan ja ruotsinkielen kursseja. Kokemuksesta voin sanoa, ettei kielimatkalla opiskelu edes tunnu opiskelulta, sillä sen on niin mukavaa! Kieltä pääsee tuntien jälkeen käyttämään kaupoissa ja missä ikinä oletkaan.


Itselläni on kokemusta kahden kielimatkan verran. Lähdin  ensimmäiselle kielimatkalleni Maltalle kesällä 2011, enkä kadu päätöstä lähteä ollenkaan. Ennen matkaa en uskaltanut puhua englantia käytännössä yhtään. Lentokentällä odottaessani lentoa eräs nainen tuli puhumaan minulle englantia, enkä osannut vastata mitenkään. Jäin vain suu auki tuijottamaan naista, kunnes eräs kurssilaiseni tuli pelastamaan minut pinteestä. Kun neljän viikon päästä palasin Suomeen, tein ruokatilauksen huoltoasemalla englanniksi ihan vain tottumuksesta! 
Päätin lähteä uudestaan Maltalle oikeastaan heti tultuani Suomeen. Tein töitä EF:älle ja ansaitsin töilläni itselleni kolmen viikon kielimatkan Maltalle. Kielimatkat ovat olleet tähän mennessä parhaita hetkiä elämässäni, enkä koskaan tule unohtamaan kyseisiä matkoja. Sain paljon ihania kavereita, minusta tuli paljon itsevarmempi ja uskalsin vihdoin puhua kieltä muuallakin kuin englannin opettajan sanoessa ''repeat after me''.
Lopulta tärkeintä ei ole se kielioppi, vaan se, että kieltä pääsee myös käyttämään tavallisessa elämässä.
 Tätä EF painottaa action learning -tekniikassaan. EF:ällä on oma Fast track -kirjasarja, jota käytetään tunneilla. Aiheet ovat mielenkiintosia esim. urheilu, muoti ja televisio. Tunneilla käydään myös läpi kohdemaan historiaa sekä kulttuuria.


Kielimatkojen lisäksi olin Lontoossa EF:än kansainvälisessä crew-tapaamisessa. Saimme kertoa mielipiteitämme EF:än uusista esitteistä ja muutenkin toiminnasta. Lisäksi meistä kuvattiin videot, joissa kerroimme omista matkoistamme.


Tavallisten kielimatkojen lisäksi on  myös abikielimatkoja, jotka keskittyvät tuleviin kirjoituksiin ja action-kielimatkoja (esim. action football, action dance yms) sekä muunlaisia kurssityyppejä. Voit valita, haluatko luokkahuoneessasi olevan pelkkiä suomalaisia vai onko siellä myös ihmisiä muista maista! 
Jos kiinnostuit, tilaa esite täältä!  Esitteen tilaaminen on ilmaista, etkä sitoudu mihinkään.
Saat lisätietoja kielimatkoista osoitteesta http://www.ef.fi/lt/ . Minultakin saa tulla kysymään rohkeasti kielimatkoista koulussa taikka wilmaviestillä! 
Loppuun laitan vielä videon, missä italialainen kaverini kertoo EF:ästä Gangman styleen.


-Roosa, 1B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!