etusivu toimitus yhteys

5. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 5. luukku

Jatketaan uusien kirjoittajien listaa, nyt on ykkösen vuoro keksiä jotain kivaa! Mietin jonkin aikaa, mikä olisi sitä kivaa. Ja mikä olisikaan kivempi aihe kuin itse joulukalenterit?

Ihan pienenä mulla itsellä oli aina sama joulukalenteri. Lumiukko, jossa oli pusseja, joihin tungettiin sisälle jotain pientä, vaikka suklaata. Kaikilla kavereilla oli hienot suklaakalenterit ja olihan se vähän epäreilua, mutta siihen piti tyytyä! Kun asiaa ajattelee nyt, tuollainen kalenteri taisi sittenkin olla kivempi kuin massakalenterit, joita oli jokaisella kaverilla.

Vuosien varrelle mahtui kaikkea salmiakkikalentereista lähtien, kunnes koitti se karu päivä, etten saanutkaan joulukalenteria. Mun piti ostaa se ihan itse. Se oli eka vuosi ilman joulukalenteria.

Sen sijaan, että olisin itselleni kalenterin ostanut, päätettiin lyödä kaksi lyseolaista (tosin silloin vasta tulevaa lyskalaista) päätä yhteen ja rakentaa tällainen. Vuonna 2012. Kalenterin saaja ja nykyinen omistaja jääkööt mysteeriksi, mutta tämä melkein metrin korkuinen joulukalenteri on tosiaan edelleen olemassa! Sen tekemiseen meni lukuisia tuskaisia tunteja ja menetettyjä yöunia, mutta lopputulos oli oikeasti ihan kiva. Sisällä olevien maalauksien lisäksi jokaisessa luukussa oli pieni kirje ja luukusta 24 paljastui joululahja.

Koska kalenteri miellytti myös sen saajaa, joulukalenteri ilmestyi myös tänä vuonna. Ihan eri muodossa, mutta se on toivottavasti vielä edellistäkin viihdyttävämpi :)

Siinäpä siis ideaa ensi vuodelle! Itsetehty joulukalenteri on oikeasti paljon kivempi kuin kaupasta ostettu. Ja oi kyllä, tänä vuonna minäkin sain joulukalenterin. Opiskelijabudjetti huomioon ottaen hankin sen vasta eilen. Kaupat on vieläkin täynnä kalentereja, joten jos et ole vielä omaasi noutanut, niin nyt on aika toimia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!