Jouluhalko
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl rusinoita
1/2 dl rommia,
punssia tai konjakkia
4 liivatelehteä
1/4 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa
taloussuklaata
Kuorrutus
3 dl kuohukermaa
1 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
Koristeeksi
kaakaojauhetta
punaisia
ja vihreitä cocktailkirsikoita
Pane rusinat likoamaan rommiin tai
punssiin muutamaksi tunniksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat
aineet ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voidellulle leivinpaperilla
vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa
levy sokerilla ripotellulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään
veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sulata vedestä puristetut
liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää juuston joukkoon rommirusinat,
rouhittu suklaa, sokerit, liivateseos ja lopuksi vaahdotettu kerma. Levitä
täyte pohjalle ja anna hyytyä hetki. Kun täyte on hiukan hyytynyt, kääri
torttulevy rullalle leivinpaperin sisään. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
Leikkaa muutama pala rullan molemmista
päistä ja asettele ne oksantynkien tapaan rullan päälle ja sivuille.
Vaahdota kerma. Mausta se pikakahvilla ja
kaakaolla. Kuorruta torttu kermavaahdolla ja koristele uurteiseksi haarukalla.
Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele punaisilla ja vihreillä
cocktailkirsikoilla.
Happy Holidays!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!