Isoäidin piparkakut
2
tl kanelia
2
tl neilikkaa
2
tl inkivääriä
2
tl pomeranssinkuorta
1
dl siirappia
1.
mausteet
ja siirappi kiehautetaan ja annetaan jäähtyä (ehkä ei kuitenkaan ihan
kylmäksi).
250
g margariinia tai voita
2
dl fariinisokeria
1
muna tai 2 pientä munaa
2.
Margariini
ja fariinisokeri vaahdotetaan ja kananmuna lisätään (jos alkaa juoksettua,
lisää vähän jauhoja). Ja jäähtynyt mauste-siirappiseos lisätään vatkaten
joukkoon.
400
g (noin 6-7 dl) vehnäjauhoja
2
tl soodaa
3.
Sekoita
vehnäjauhoihin sooda ja sekoita taikinan joukkoon. Jos tulee liian löysää, niin
lisää varovasti jauhoja tai lisää niitä sitten leipomisvaiheessa (yleensä aina joutuu näin tekemään).
Taikina
saa olla kylmässä noin vuorokauden. Leivo piparit ja paista ne n. 200 asteessa
, 6-8 minuuttia……
Mukavia leivonta hetkiä kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!