etusivu toimitus yhteys

27. tammikuuta 2012

Abi-Tuska osa 2

36,9 astetta, hurraa! Lukioarjen loppumisen ja yltiöjännittävien pressanvaalien kunniaksi kehonikin on päättänyt heittäytyä villiksi kehittämällä ilokseni mojovan flunssan. Kuume kuitenkin laskee juuri ennen H-hetkeä normaalilukemiin, ja pääsen istumaan vielä yhden tavallisen 75-minuuttisen kruunuksi kolmen vuoden kermakakun päälle. Askel on hivenen tavallista kepeämpi suunnatessani aamukahdeksalta naulakoilta neloskerroksen luokkaan 402. Ruotsia. Vielä yksi ordprov ja A&B-harjoitus, sellaisia ei yliopistossa kai enää tunnetakaan. Mustatut, sydänkäyrän lailla pomppivat monivalintaympyrät ja kuuntelukokeiden ääninäyttelijät ovat tulleet jo niin tutuiksi, ettei studentprovet i svenska, medellång lärokurs våren 2012 aiheuta suurempia vilunväristyksiä kehossa. Ottakaa yhteyttä, jos tulee yo-paniikki, Niina huikkaa lähettäessään meidät ulos luokasta oman onnemme ja opiskelumotivaatiomme varaan. Jokaisesta joku välittää, ainakin täällä.

Koulupäiväni olisi velvollisuuksien puolesta päättynyt jo kello 9.15, mutta haluan viivytellä lähtemistä ainakin abien mustaan listaan asti. Vapaatunti on hyvää aikaa tehdä lempeää hyvästijättöä koululle, nauraa ja ihmetellä erinäisiä asioita hypäriseuran kanssa. Hei, tämän sohvan natina kuulostaa ihan keväiseltä linnunlaululta, kun sitä rummuttaa tälleen jaloilla!  Milloin tehdään viimeinen taidenäyttelukierros kaikkien rehtoritaulujen ohi? Miten täällä käytävillä näkee joka päivä ensimmäistä kertaa jonkun ykkösen tai kakkosen? Ruokalan porkkanaraaste hymyilyttää taas kerran, kiitos kakkosten risteilyn vegaaniannoksesta lähteneen inside-jutun. Yksi porukastamme on päättänyt ilahduttaa pöytäseuruettamme lasten kuoharijuomalla, esimakua kesäkuun toisen päivän kilistelylle!

Mustan listan viimeinen päivä on abimokien ilotulitusta. Loppuhuuto, jota ilman en uskonut voivani sisäistää koulun loppumista, kajahtaa ilmoille: NOLLA PÄIVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!! En tunne riemua, en surua, en vielä helpotustakaan. Olotila on haikean hämmentynyt. Viskaan laukun olalleni ja huvitun hiljaa mielessäni nähdessäni ala-aulassa uudet sohvat muovipakkauksissa. Sohvat ja abit ulos samalla ovenavauksella, molempien seuraava olinpaikka vielä tuntematon.

Tiia O.


1 kommentti:

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!