etusivu toimitus yhteys

22. tammikuuta 2012

Vahvat, mutta lempeät leijonat

Lyyti tapasi koulumme oppilaskunnan puheenjohtajan nuijaa hallitsevat voimat: oppilaskunnan entisen puheenjohtajan Marika Sormusen sekä nykyisen puheenjohtajan Outi Laakkosen. Mikä sai aktiiviset tytöt kiinnostumaan oppilaskuntatoiminnasta ja hallituksen puheenjohtajuudesta?
”Oon sellainen ihminen, joka haluaa olla joka asiassa mukana. Sitten pj-vaalien alla mietin, että kadun varmasti myöhemmin, etten hakenut ja laitoin nimeni listaan”, Outi kertoo. Vapaa-aikaansa Outi viettää mieluiten kavereiden, poikaystävän tai musiikin parissa. ”Harrastukseni on pianonsoitto ja kuuntelen aika sekalaista musiikkia, mutta jos yksi lempibändi pitää mainita, niin se on Porcupine Tree.” Myös Marika pitää monenlaisesta musiikista, lempityylejä löytyy suomi-popin klassikoista ulkomaiseen pop&rockiin. Oppilaskuntatoiminnan lisäksi Marika toimii muun muassa vapaapalokunnassa, soittaa Steel Bannuja ja lenkkeilee.
Toisin kuin Outi, Marika valittiin puheenjohtajaksi hallituksen ulkopuolelta. Kun Marika ei päässyt ensimmäisellä luokalla hallitukseen, päätti hän toisena vuonna hakea suoraan puheenjohtajaksi. ”Halusin tuoda omia näkökulmiani asioihin ja päästä vaikuttamaan. Minulla oli mielessä jo uudistuskohteita, esimerkiksi kahvion toiminta”, Marika selittää. Vaalit olivat molempien kohdalla jännittävät. Marikan tehtävänä oli pitää puhe koulun viihtyvyydestä ja yrittää hurmata edelliskauden puheenjohtaja. Kuinka ollakaan jälkimmäinen tehtävä periytyi myös seuraaviin vaaleihin, joissa Outi joutui muiden haastavien tehtävien lisäksi yrittämään iskeä Marika. Vaalitulos ei varmasti jäänyt epäselväksi!
Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajalta vaaditaan monipuolisuutta ja kykyä johtaa hallitusta. Jos puheenjohtaja olisi eläin, olisi se Marikan mukaan leijonaemo. ”Huolehtii lapsistaan, mutta osaa äristä tarpeen tullen.” Marikan vastausta tietämättä Outi ehdottaa myös leijonaemoa – lempeää sellaista. Marika kertoo, että puheenjohtajan tehtäviin kuuluu vastuun lisäksi mm. kokousten suunnittelu ja yhteishengen luominen hallituslaisten välillä. Porukka pitää saada puhaltamaan yhteen hiileen. Puheenjohtajan on myös osattava sanoa suoraan, jos jokin homma ei toimi. Oppilaskunnalla on molempien tyttöjen mielestä hyvät mahdollisuudet vaikuttaa. ”Jos joku asia on huonosti tai haluamme uusia asioita, saamme yleensä äänemme kuuluviin”, Outi kertoo.
Marikan puheenjohtaja-ura saavutti hienosti päätöksensä Lyseon yössä, jolloin Marika luovutti puheenjohtajan nuijan uudelle pj:lle Outille. Lyseon yö on jäänyt Marikalle mieleen sekä yhtenä kovimmista haasteita että parhaimpana muistona. Haasteista selvittiin ja kovan työn saavutuksena syntyi näyttävä tapahtuma. ”Kiitos kaikille hallituslaisille ja muille tahoille!”
Nuijan luovutuksen myötä Outi on astunut puheenjohtajan saappaisiin hyvillä mielin. ”Oppilaskunta on porukka mukavia ihmisiä, joissa näkyy lyseon henki”, Outi kuvailee. Kaikki ovat ihania: hallitus, oppilaskunta ja Anne! (=oppilaskunnan ohjaava opettaja)
Anni Savolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!