etusivu toimitus yhteys

3. joulukuuta 2016

Lyytin joulu 2016: Luukku 3

Onhan kaikille saapunut jo postissa punainen suuri kirjekuori? Jokainen varmaankin tietää, mitä sillä tehdään?

Lähetetään joulukortteja tietenkin! Mutta mitä värssyjä ja toivotuksia kortteihin kirjoittaisi tänä vuonna, kun kaikki on käytetty ja kierrätetty sen miljoona kertaa?

Ainakin minä kohtaan joulukortteja kirjoittaessani sen ongelman, että en meinaa onnistua kaivamaan mieleni sopukoista mitään omaperäistä ja lämminhenkistä jouluntoivotusta, joka ei toistaisi samaa kaavaa kuin joka toinen kimallekortti kaupan hyllyssä. Useimmissa korteissa toki on teksti jo valmiina, mutta jos esimerkiksi vaivautuu askartelemaan itse tai sattuu vetämään lyhyemmän tikun korttiostoksilla ja valitsemaan tekstittömän version, ei auta muu kuin laittaa kynä sauhuamaan.

Tässä muutama vaivalla keksitty ehdotus hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta - toivotuksen tilalle.

  • Ratkiriemukasta joulua ja hilpeää uutta vuotta!
  • Olkoon joulusi täynnä iloa ja mahasi täynnä kinkkua! (kinkun voi toki korvata oman ja kortin saajan mieltymyksen mukaan esimerkiksi suklaalla)
  • Taianomaista joulua sekä vähintään yhtä taianomaista uutta vuotta!
  • Olkoon joulusi samanlainen kuin sinä: lämminhenkinen, iloinen ja upea! (kolme adjektiivia, jotka kuvaavat kortin saajaa)
  • Makoisaa joulua! (toimii etenkin silloin, kun mukana on myös pieni syötävä lahja)
  • Lumista joulua ja tähtikirkasta uutta vuotta! (lumisen joulun toivominen on jokseenkin itsestäänselvää, mutta mitä kirkkaampi taivas, sitä suuremmalla todennäköisyydellä myös kaukaisempien naapurien raketit näkyvät omaan pihaan)
  • Opiskeluvapaata joulua ja vastuun unhoituttavaa uutta vuotta!
  • Tänä vuonna haluan toivottaa hyvän joulun ja onnellisen uuden vuoden sijaan parasta joulua ja elämäsi onnellisinta uutta vuotta.

Mutta ehkä on paras tyytyä vain vanhaan kunnon joulukorttitervehdykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!